onsdag 18. mai 2011

Veiledning i forbindelse med skolestart

Jeg har satt sammen et skriv for skolestart som jeg gjerne deler med alle foreldre og lærere og andre interesserte med tips til hvordan man kan tilrettelegge undervisningen for å gjøre den mer visuell.


Veiledning i forbindelse med skolestart

Følgende læremateriell har vært vellykket å implementere i skolehverdagen til vår datter:

1. Learning English with Teddy inneholder drama og sang som motiverer alle elever til å lære engelsk. Vår datter elsker engelsk-timene og det gjør de andre barna også.
Gå gjerne inn på http://www.teddylanguage.no/bakgrunn.html for å få et inntrykk.

2. Numicon er visualisering av tallrekken og gir innhold til tallrekken på en veldig fin måte. Videreutvikles stadig og vi har funnet materiellet svært nyttig også for å visualisere pluss og minus og mengder.

For vår datter er det spesielt vanskelig å forholde seg til det abstrakte. Matematikk er abstrakt og lærebøkene i den ordinære skolen er bra på den måten at de visualiserer. Men det blir gjerne litt mye på hver side, oppgavearkene ofte for komplekse. I alle fall oppleves det slik for oss som gjør lekser med henne. Numicon er en stor hjelp i visualisering av leksene. I klasserommet benyttes Numicon til stasjonsundervisning men også i vanlig matematikkundervisning for å visualiser det som skal læres på en måte som er kjent og gir mer mening.

3. Lese- og begrepsopplæring opplegg basert bla på Karlstadmodellen fra Stenbråten skole i Oslo.
Permene med materiell kan ses hos PPT i Oslo. Spesialpedagogen i klassen til vår datter benytter dette materiellet spesielt i leseopplæring. Stenbråten har endags-kurs i dette materiellet. Ellers lager vi lotto og memory av leselekser og øveord.

4. På tale om tale ( taletrening ) – dette jobbet vi en del med i barnehagen og hjemme men tar det inn i skolen også fra nå av, i Aktvitetsskoletiden (SFO). Ganske enkelt å følge når plan og struktur er lagt og materiell er klargjort. Sørger for at barnet får trene på å finne hvor og hvordan lydene lages i munnen. Vi trener bla vokal-konsonant-kombinasjoner for bli tryggere på uttale. Materiell finnes her http://www.songvaar.no/index.pl?grID=72&grNiv=2&grNavn=P%E5%20tale%20om%20tale&Overgr=56&hgrID=56




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar